Lyssna på sidan Lyssna
Par som flyttar ut

Flytta ut

Dags att flytta? Då hoppas vi att du har trivts bra i din lägenhet hos Strömsunds hyresbostäder. Men innan du flyttar vill vi att du ska tänka på att lämna lägenheten i gott skick, så att den som ska ta över också kan få en bra start.

För att underlätta flytten för både dig och oss så har vi sammanställt information och några goda råd som vi vill att du läser igenom.

Säg upp lägenheten

Det första du gör när du bestämt dig för att flytta är att säga upp ditt hyreskontrakt. Uppsägningen ska alltid vara skriftlig. Det finns olika sätt att säga upp din lägenhet på. Antingen via vår E-tjänst länkad nedan eller via vår uppsägningsblankett.

 

Uppsägningstiden är tre hela kalendermånader (innevarande månad räknas inte). Det finns två undantag:

  • När du flyttar till äldreboende (särskilt boende/trygghetsboende) är uppsägningstiden en hel kalendermånad
  • Vid dödsfall är uppsägningstiden en hel kalendermånad för personens dödsbo. Du som säger upp lägenheten ska göra det skriftligt och du ska visa upp ett dödsfallsintyg.

Några exempel

Uppsägning 31 januari – flytta 1 maj

Om du säger upp din lägenhet 31 januari, gäller uppsägningen för avflyttning 1 maj. Uppsägningstiden varar alltså under februari, mars och april.

 

Uppsägning 4 februari – flytta 1 juni

Om du däremot säger upp din lägenhet 4 februari, gäller uppsägningen till 1 juni med uppsägningstid tre hela kalendermånader, det vill säga mars, april och maj.

 

Besiktning av lägenheten

Innan du flyttar ut ska vi besiktiga din lägenhet. Boka tid med din bovärd så fort du har sagt upp lägenheten. Tänk på att välja en tid då du själv kan vara med.

Boka tid för besiktning hos din bovärd 

Flyttstädning

Den som tar över din lägenhet har rätt att begära att lägenheten är väl städad vid inflyttning. Har du slarvat eller lämnat lägenheten ostädad måste du betala för städkostnaden.

Nycklar

Du ska lämna tillbaka alla nycklar till Strömsunds hyresbostäder – för lägenheten, tvättstugan och eventuella extrautrymmen som garage och förråd. Du måste även lämna in kopior som du har beställt av oss.

Tid för avflyttning

Om vi inte avtalat annat gäller följande: När hyrestiden har löpt ut ska du lämna lägenheten senast klockan 12.00 nästa dag så att den är tillgänglig för nästa person eller familj som ska flytta in.

Verkar det besvärligt?

Om du är osäker på något kan du alltid kontakta din bovärd som gärna svarar på dina frågor.

 

Checklista när du flyttar

  • Säg skriftligen upp ditt hyreskontrakt.
  • Beställ besiktning.
  • Städa lägenheten.
  • Lämna tillbaka alla nycklar.
  • Flytta ut senast klockan 12.00 dagen efter att hyrestiden gått ut.
Pratbubblor

Kontakta oss

Strömsunds hyresbostäder AB

Storgatan 19

833 33 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: