Lyssna på sidan Lyssna

Flytta in

Är det snart dags att flytta in i din nya lägenhet? Kul! Vi hoppas att du ska trivas. För att flytten ska fungera smidigt har vi samlat några punkter som kan vara viktiga att tänka på när du ska flytta in i din nya lägenhet.

Här följer några punkter som är viktiga att tänka på:

  • Klockan 12 den dag ditt kontrakt börjar gälla får du nycklar och tillträde till din nya lägenhet.
  • Om det skulle vara en helgdag så är det första kommande vardag som är din dag för inflyttning.
  • Kontrollera att alla uppgifter i ditt nya hyreskontraktet är korrekta.
  • Kontrollera att antalet nycklar stämmer med det antal som du kvitterat.

Besiktning

Du har åtta dagar på dig att anmäla tidigare skador som inte finns med i besiktningsprotokollet. Det är viktigt att du läser igenom protokollet noga så att du inte missar något. Efter åtta dagar övertar du själv ansvaret för eventuella skador.

Nycklar

Samtliga nycklar som kvitteras vid inflyttning lämnas in när du flyttar. En förlorad nyckel kan innebära att vi behöver byta cylinder. Det kostar mellan 1.500 till 2.000 kronor beroende på vilken låscylinder det är. Om du behöver fler nycklar kan du kontakta oss, en nyckel kostar 450 kronor.

Lägenhetsförråd och matkällare

I alla våra fastigheter finns ett förråd till varje lägenhet, i vissa fastigheter finns det även matkällare. Förråden ingår i hyran.

Hemförsäkring

  • För skador i lägenhet som du orsakar,  till exempel brand- eller vattenskador, är du som hyresgäst ersättningsskyldig
  • Du ska ha en gällande hemförsäkring. I hemförsäkringen finns bland annat en ansvarsförsäkring och försäkring för lösöre. Kombinera gärna med en allriskförsäkring.

Andrahandsuthyrning

Om du vill hyra ut en lägenhet i andra hand måste du först begära tillstånd hos oss. Vi kan ge tillstånd för andrahandsuthyrning om du har särskilda skäl för att hyra ut, till exempel studier eller militärtjänstgöring på annan ort.

Pratbubblor

Kontakta oss

Strömsunds hyresbostäder AB

Storgatan 19

833 33 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: