Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds Hyresbostäder AB tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Saepmie 

 | Press 

Publicerad: 21 oktober 2020

Kan två personer stå på ett hyresavtal?

Vi får ofta frågor kring reglerna för att överlåta ett hyresavtal, och om det är möjligt att stå två personer på ett avtal.

Om ni är två personer som sökt en lägenhet och senare blir erbjuden hyresavtal, blir ni båda automatiskt hyresgäster.

 

Om du sökt en lägenhet utan medsökande och vid ett senare skede blir sambo går det bra att lägga till denna person i efterhand. Vi behöver dock se personens id handlingar och få bekräftat från dig som står på hyresavtalet att du ska bli sambo med denna person. 

 

Reglerna för att överlåta ett hyresavtal på en annan person är att vi måste se att personen varit stadigvarande boende och folkbokförd på denna adress  under en längre period. Det räcker inte att du har varit inneboende för att få ta över hyresavtalet. En vän kan alltså inte ta över hyresavtalet. Vi måste också få en försäkran på att personen som ska ta över avtalet har egen inkomst och kan betala hyran. Uppfylls inte dessa kriterier kommer vi att neka att personen får ta över hyresavtalet. Vid överlåtelse så övertas bostaden i befintligt skick.

 

Välkommen till oss om du har frågor kring detta!

Pratbubblor

Kontakta oss

Strömsunds hyresbostäder AB

Storgatan 19

833 33 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 21 oktober 2020