Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds Hyresbostäder AB tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Saepmie 

 | Press 

Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Så fungerar vårt kösystem

Vi får ofta frågan om hur det fungerar att stå i bostadskö hos oss. Här nedan listar vi därför några av de viktigaste punkterna som det är bra om du som bostadssökande känner till.

  • Direkt när du har registrerat dig börjar du samla köpoäng. Du får en poäng för varje dag som du står i bostadskö. 1 dag = 1 poäng. Det är den person som har mest köpoäng som blir erbjuden kontrakt på en lägenhet.
  • Enda gången  förtur kan ges är till personer som pga av arbete är inflyttande till Strömsunds kommun.
  • Du måste uppdatera din intresseanmälan minst var sjätte månad för att behålla dina köpoäng. Om du inte har loggat in på över 6 månader kommer du att förlora dina köpoäng och din intresseamälan kommer att raderas.
  • Du kan inte överlåta dina köpoäng till någon annan, dina poäng är personliga.
  • När du får erbjudande om visning på en lägenhet är det väldigt viktigt att du svarar ja eller nej på det. Om du som bostadssökande låter bli att svara 3 gånger kommer din intresseanmälan att raderas och du förlorar dina poäng. Samma princip gäller om du svarar nej på erbjudanden  3 gånger, även då raderas din intresseanmälan och du förlorar dina poäng.
  • När du har tackat ja till en lägenhet och skrivit på kontraktet så går det automatiskt in en spärr på 6 månader. Och dina köpoäng nollställs. Du kommer därmed inte kunna söka någon annan lägenhet hos oss innan denna spärr har löpt ut.

Välkommen att kontakta oss om du har funderingar!

Pratbubblor

Kontakta oss

Strömsunds hyresbostäder AB

Storgatan 19

833 33 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: