Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

December månads informationsbrev

Nu är den mörka tiden på året här och det är dags för december månads informationsbrev. Här nedan har vi knåpat ihop vad som är viktigt för dig som hyresgäst att veta.

  • Felanmälan

Om något är fel i din lägenhet så felanmäler du enkelt via vår hemsida, mail shb.felanmalan@stromsund.se eller via telefon på 0670-164 20.

  • Felanmäl skador och brister i lägenhetens elanläggning

Som hyresgäst är du ansvarig för att anmäla skador och brister i lägenhetens elanläggning. Det gäller till exempel om du upptäcker att ett vägguttag eller en strömbrytare sitter löst. Sådana brister kan innebära livsfara eller leda till brand om det inte åtgärdas. Du är själv ansvarig för att alla elprodukter som du ansluter till elanläggningen olika uttag är säkra.

Det gäller exempelvis lampor, laddare, skarvsladdar, hushållsapparater etcetera.

Byt blinkande lampor eller lysrör eftersom det är en brandrisk.

  • Brandsäkert hem

Komihåg att aldrig lämna levande ljus utan tillsyn. En brand kan lätt inträffa om du inte är uppmärksam. Som ett led i ett mer brandsäkert hem vill vi påminna dig om att regelbundet kontrollera funktionen på din brandvarnare och att byta batterier på den. Om du mot förmodan inte skulle ha någon brandvarnare kontakta oss så sätter vi upp en.

  • Vintern är här- ställ in cyklar

Komihåg att ställa in cyklar mm i cykelförråd eller i eget förråd. Detta för att underlätta snöskottning.

  • Snö på balkonger

Vi vill be alla som har snö på balkongen/uteplatsen att skotta av snön så snart som möjligt. Att hålla balkongen fri från snö är hyresgästens ansvar.

  • Ska du få gäster?

Ska du få besök och det blir trångt i din bostad? Du vet väl om att vi har en gästlägenhet som du kan boka ? Gästlägenheten kostar 150 kr per natt och finns på Vallgatan 7 i Strömsund.

  • Trapphus och entréer

För att förebygga brand och att säkerställa en effektiv utrymning i en nödsituation, ska trapphus och entréer hållas fria från löst materiel som tex. barnvagnar, cyklar, rullatorer, pulkor, mattor, skor mm. Om du förvarar något i trapphuset ber vi dig att omgående avlägsna det och placera det i ert egna förråd, lägenhet eller i cykelförrådet. Om löst materiel påträffas i trapphuset kommer Strömsunds Hyresbostäder att flytta detta till en plats där det inte utgör en säkerhetsrisk.

  • Sortera ditt matavfall

Under hösten införde Strömsunds kommun matavfallssortering. Matavfalls kit har levererats till samtliga hyresgäster och speciella matavfallstunnor ska finnas på samtliga bostadsområden. Mer information finns på vår och Strömsunds kommun hemsida.

 

Strömsunds Hyresbostäder önskar våra hyresgäster en riktigt god jul och gott nytt år !

 

Pratbubblor

Kontakta oss

Strömsunds hyresbostäder AB

Storgatan 19

833 33 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: