Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Har du fått skadedjur i din bostad?

Om du fått skadedjur i din bostad måste du anmäla det till oss snarast. Då gör vi en anmälan till Anticimex som kommer kontakta dig.

Det är viktigt att du svarar i telefon och följer de instruktioner om förberedelser du får från Anticimex innan de kommer till dig. Har du inte följt instruktionerna från Anticimex kan de inte hjälpa dig när de kommer till din lägenhet.


Läs nedan om vad du själv kan göra som hyresgäst för att minska risken för skadedjur i din lägenhet.

  • Risken för skadedjur minskar avsevärt om du håller rent i din lägenhet. För att minska chansen att skadedjur ska trivas hos dig är det bra om du dammsuger i ditt skafferi och håller rent, att du ser till att det inte finns matrester eller smulor i köket och att du är noga med att kasta soporna regelbundet. Tänk på att skadedjur trivs där det är smutsigt.
  • Om du upptäcker eller misstänker att du fått skadedjur eller ohyra så ska du som hyresgäst göra en felannälan till Strömsunds Hyresbostäder. Om du väntar för länge med att åtgärda problemet finns risken att skadedjuren sprider sig ytterligare.
  • Vägglöss är idag ett vanligt skadedjursärende hos Anticimex och det är vanligt att vägglöss kan följa med i resväskor och i begagnade möbler. Om du misstänker att du blir biten på natten och upptäcker svarta små prickar i eller runt sängen så är det tecken på vägglöss. Små runda blodfläckar på lakan kan också vara tecken på vägglöss.
  • Att exempelvis ta upp en säng från ett soprum kan mycket väl vara en anledning till att det sprids vägglöss i fastigheten.
  • Ett tips för att minska risken att få med sig vägglöss om du är ute och reser är att du inte ska förvara väskan på golvet och inte nära sängen. Så fort du kommer hem så är ett tips att du tvättar kläderna på 60 grader eller lägger dem i frysen i minst en vecka.

Läs mer på Anticimex hemsida Länk till annan webbplats.

Pratbubblor

Kontakta oss

Strömsunds hyresbostäder AB

Storgatan 19

833 33 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: