Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Kom i håg att släcka ljusen!

Nu är vi inne på den mörka årstiden under året där vi vill krypa ned i soffan och ha tända ljus. Vi vill därför påminna dig om att vara noggrann med att inte lämna ljus utan uppsyn.

Då det tyvärr är mer vanligt förekommande att bostadsbränder förekommer på vintern är det viktigt att du som hyresgäst alltid släcker ljusen innan du lämnar rummet. Bättre att kontrollera en gång för mycket än en gång för lite om ljusen verkligen är släckta.

Har du testat din brandvarnare?

I din bostad ska det finnas en brandvarnare. Kontrollera så att den fungerar som den ska genom att trycka på knappen, om den fungerar så kommer den att tjuta. Om det inte händer något så måste du byta batteri i brandvarnaren.


Skulle den mot förmodan ändå inte fungera, ska du göra en felanmälan så byter vi ut din brandvarnare. Numret till vår felanmälan är 0670-164 20, öppet 08.00-16.00. Mail till vår felanmälan: shb.felanmalan@stromsund.se.


Varje år den första december infaller brandvarnardagen, om du vill veta mer gå in på webbplatsen skyddadigmotbrand.se

skyddadigmotbrand.se Länk till annan webbplats.

Där kan du bland annat anmäla dig till en kostnadsfri tjänst där du får en sms påminnelse om att kontrollera din brandvarnare.

Pratbubblor

Kontakta oss

Strömsunds hyresbostäder AB

Storgatan 19

833 33 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: