| Press 

Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Information till dig som hyresgäst

Nu är det dags för september månads hyresgästbrev. Här har vi samlat viktig information till dig som bor hos oss.

  • Förändrade autogiro rutiner.

Från och med september 2020 kommer vi inte längre att skicka ut hyresavier i pappersformat till er som betalar hyran via autogiro. Önskar ni ändå få avier i pappersform är ni välkomna att höra av er till oss.

 

  • Låst dig ute?

Har du tappat din nyckel eller låst ut dig så kan vi hjälpa dig att få din lägenhet upplåst. Detta är förenat med en kostnad på 800 :-. Om du har låst dig ute på en helg eller under kvällstid ska du ringa störningsjouren på 063-51 01 77, ett vakbolag kommer då till adressen och hjälper dig låsa upp.

 

  • Flytta ut?

För att underlätta flytten för både dig och oss så vill vi ge några tips. Innan du flyttar ut ska bovärd besikta din lägenhet. Boka tid med bovärd i god innan kontraktet upphör. Den som tar över din lägenhet har rätt att begära att lägenheten är väl städad vid inflyttning. Har du slarvat eller lämnat bostaden ostädad måste du betala för städkostnaden. Du ska lämna tillbaka alla nycklar till bovärd i samband med godkänd besiktning.

 

  • Tillträde tidigare?

Ska du flytta till oss? Vi får ofta frågan om det är möjligt att flytta in tidigare innan hyreskontraktet har börjat gälla. Detta är något som du och den utflyttande hyresgästen måste vara överens om. Observera att bovärd ska ha besiktat och godkänt lägenhetens skick och städning innan nycklar lämnas ut.

 

  • Stör din granne eller är det livat ute på bostadsområdet?

Vid störningar på kvällar och helger ska du som hyresgäst alltid ringa till störningsjouren. Du kommer då till SOS alarm som kontaktar det lokala vaktbolaget. Numret till störningsjouren är 063-51 01 77.

 

Betala din hyra via E-faktura

Du vet väl om att du kan få dina hyresfakturor direkt i din internetbank? Kontakta kontoret så hjälper vi dig.

 

  • Informationsfilmer på hemsidan

Är du osäker på hur du gör för att till exempel byta säkring, städa golvbrunn, rensa avlopp osv? På vår hemsida finns ett antal instruktionsfilmer på hur du gör.

 

  • Tv- kanaler

På hyresavin finns en avgift på 52 kronor specificerad. Denna avgift innebär att det ingår ett visst kanalpaket på den lägenhet där du bor.

 

  • Intresserad av att flytta in i en nyproducerad lägenhet?

Det finns fortfarande några lediga lägenheter i vårt nybyggda hus i Hammerdal. Är du intresserad kontakta oss på 0670-169 55 för att boka en visning.

 

  • Felanmälan

Om något är fel i din lägenhet så ringer du felanmälan: 0670-164 20, det går även bra att maila shb.felanmalan@stromsund.se

 

Strömsunds Hyresbostäder önskar dig en fin höst!

Pratbubblor

Kontakta oss

Strömsunds hyresbostäder AB

Storgatan 19

833 33 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: