Webbplatsen använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds Hyresbostäder AB tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Saepmie 

 | Press 

Tillfälligt tillgänglighetsutlåtande

Här beskriver vi vilka brister det finns i tillgänglighet för Strömsunds hyresbostäders webbplats. Här får du också information om hur du kan kontakta oss om du upptäcker brister.

Vi strävar efter att alla användare, oavsett till exempel funktionsnedsättningar och oberoende av vilka hjälp­medel de använder ska kunna uppfatta, hantera och förstå www.stromsundshyresbostader.se. Vi ska åtminstone uppnå grundläggande tillgänglighet genom att följa WCAG 2.1 på nivå AA.

Läs vilka krav som gäller enligt WCAG 2.1 på nivå AAlänk till annan webbplats

Brister

För närvarande är vi medvetna om att vi inte lyckats uppfylla alla kriterier i WCAG på följande delar av webbplatsen:

  • Det finns pdf-filer på webbplatsen som inte är tillgänglighetsanpassade.
  • Det finns multimediainnehåll som saknar undertexter och syntolkning.
  • Många tabeller på webbplatsen saknar idag tabellbeskrivningar.
  • Det finns en del CSS-filer på webbplatsen som fortfarande har validerings­varningar.
  • Det finns flera e-tjänster och system som du når via www.stromsundshyresbostader.se, som inte uppfyller tillgänglighetsprinciperna. Detta är oftast system som vi inte själva äger eller kan justera i. Krav på tillgänglighet kommer att ställas vid kommande upphandlingar av system.
  • Delar av webbplatsen uppfyller inte WCAG fullt ut vad gäller exempelvis kontraster och formatering. Ett systematiskt arbete är påbörjat för att åtgärda tillgänglighets­bristerna samt utbilda våra webbredaktörer.

Kontakta oss om du upplever hinder

Kontakta kommunens kommunikatörer om du på grund av ovanstående, eller av andra brister, inte kan ta del av vår digitala service. Våra kontaktuppgifter hittar du i Kontakta oss-rutan. Vi kommer att försöka åtgärda problemen och se till att du får den digitala service du har rätt till.

Kontakta tillsynsmyndigheten

Myndigheten för digital förvaltning, DIGG, ansvarar för tillsyn enligt lagen (2018:1937) om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du anmäla bristande tillgänglighet till DIGG.

Anmäl bristande tillgänglighet till Myndigheten för digital förvaltning (DIGG)länk till annan webbplats

Det här utlåtandet kommer att förändras

När officiella riktlinjer för tillgänglighetsutlåtandets utformning och innehåll enligt EU-direktivet om tillgänglighet till myndigheters webbplatser och appar publiceras kommer vi att anpassa utlåtandet efter dessa.

Riktlinjer för offentliga webbplatserlänk till annan webbplats

Pratbubblor

Kontakta oss

Webbredaktionen

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 4 september 2020