| Press 

Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Satsar strategiskt – köper tomter i Hammerdal

För att möta samhällets och näringslivets behov av bostäder köper nu Strömsunds hyresbostäder AB fem tomter i centrala Hammerdal.
– Vi vill bidra till utvecklingen i samhället och skapa möjlighet till inflyttning, säger vd:n Stefan Jönsson.

Företaget Attacus AB:s stora satsning i Hammerdal är en av anledningarna till att det kommunala bostadsbolaget Strömsunds hyresbostäder AB nu köper fem tomter i centrala Hammerdal. Attacus tillverkning av väggar till flerbostadshus kräver nyanställningar och bostadsbolaget vill möta efterfrågan på bostäder.

– Utvecklingen i Hammerdal och Strömsund är otroligt glädjande, men det ställer samtidigt nya krav på oss. Genom att köpa ett antal tomter tar vi ett första steg mot att kunna bidra till utvecklingen i samhället och skapa möjlighet till inflyttning, säger vd:n Stefan Jönsson.

Attraktiv aktör

Köpet av tomter är en medveten och strategisk satsning inför framtiden. Strömsunds hyresbostäder är en attraktiv aktör på bostadsmarknaden i Hammerdal. Alla lägenheter är uthyrda och bostadskön är lång.

– Vi vill satsa för att möjliggöra inflyttning och nya arbetstillfällen inom Strömsunds kommun. Det är viktigt att vi hänger med och anpassar oss till de behov som finns, säger styrelseordföranden Bengt Bergqvist.

Kommunens första höghus?

Även i centrala Strömsund har bolaget planer inför framtiden, också här är behovet av lägenheter stort. Framförallt är det ettor och tvåor som efterfrågas. Kanske blir det så att kommunen får sitt första ”höghus” på tomterna Katten 14 och Björnen 4.

– Miljö- och byggnämnden har inlett arbetet med att ändra detaljplanen så att det blir möjligt att bygga i fem våningar. Det har många fördelar kostnadsmässigt och högst upp skulle det dessutom bli bra utsikt åt alla håll, säger Stefan Jönsson.

Pratbubblor

Kontakta oss

Strömsunds hyresbostäder AB

Storgatan 19

833 33 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: