Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Information till våra boende

Nu är det tid hög tid för höstens informationsbrev. Här kan du som hyresgäst läsa uppdaterad information om saker som är viktiga för dig att känna till.

  • Felanmälan

Om något är fel i din lägenhet så felanmäler du enkelt via vår hemsida, mail shb.felanmalan@stromsund.se eller via telefon på 0670-164 20.

  • Inför snöröjningssäsongen

För att underlätta snöröjningen är det viktigt att cyklar, etc som inte används under vintern ställs in i cykelförrådet eller det egna förrådet. Har din lägenhet balkong eller om du hyr en bilplats så ansvarar du för att dessa skottas och att bilplatsen sandas.

  • Betala din hyra via E-faktura

Du vet väl om att du kan få dina hyresfakturor direkt i din internetbank? Kontakta kontoret på 0670-169 55 så hjälper vi dig.

  • Nedskräpning

Tänk på att det inte är tillåtet att lämna möbler och skräp i källarutrymmen i våra fastigheter. Var och en ombesörjer själv bortforsling av möbler och annat avfall.

  • Upplåsning av lägenhet

Om du låst dig ute eller tappat din nyckel så kan du få din lägenhet upplåst. Vi hjälper dig dygnet runt alla dagar i veckan. Kostnaden för en upplåsning är 800 :-

  • Störningsjour

Under ordinarie arbetstid kontaktar du kontoret på 0670-169 93. Efter kontorstid ringer du 063-51 01 77. Vid en verifierad störning kommer den störande att debiteras för utryckningskostnaden.

  • Trapphus och entréer

För att förebygga brand och att säkerställa en effektiv utrymning i en nödsituation, ska trapphus och entréer hållas fria från löst materiel som tex. barnvagnar, cyklar, rullatorer, pulkor, mattor skor mm. Om du förvarar något i trapphuset ber vi dig att omgående avlägsna detta och placera det i det egna förrådet, lägenheten eller cykelförrådet. Om löst materiel trots allt påträffas i trapphuset kommer Strömsunds Hyresbostäder att flytta detta till en plats där det inte utgör någon säkerhetsrisk.

  • Sortering av matavfall

Från hösten 2023 kommer kommunen att införa matavfalls insamling. Anledning är att det blir lag på att biologiskt avfall ska separeras och återvinnas.

Mer information kommer, fram till dess så besök gärna kommunnens hemsida för ytterligare information. www.stromsund.se/matavfall

 

Strömsunds Hyresbostäder önskar våra hyresgäster en härlig höst!

Pratbubblor

Kontakta oss

Strömsunds hyresbostäder AB

Storgatan 19

833 33 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: